Fixa flytten med vänner eller flyttfirma?

Det är svårt att klara av flytten själv, och antingen får man be sina vänner om hjälp eller anlita en flyttfirma. En flytt tar ofta mer tid än man tror och det finns en hel del saker att tänka på.

Fördelen med att själv sköta flytten tillsammans med vänner är att man spar pengar. Men det gäller att planera lång tid i förväg och hyra lastbil eller släp, och även boka vännerna. Nackdelen med att använda vännerna till flytten är att det krävs mer planering och det blir lätt stressigare. Flytten tar också ofta längre tid.

Det är därför många föredrar att istället ta hjälp av en flyttfirma. Många flyttfirmor erbjuder också hjälp med nedpackning och uppackning, men även flyttstäd. Detta innebär att man kan få en helt anpassad flytt och få hjälp med hela flytten eller bara vissa delar.

Se upp för oseriösa aktörer

Det finns många flyttfirmor att välja mellan, speciellt i de lite större städerna. Det innebär att det går att få flytthjälp till ett bra pris. Men det finns också en hel del oseriösa aktörer så det gäller också att se upp.

Till att börja med kan man höra av sig till ett par olika flyttfirmor och be om en offert och även referenser. En flyttfirma som erbjuder ett väldigt lågt pris ska man undvika, då detta är ett tecken på en oseriös firma utan försäkringar och schysta villkor för de anställda. Det är bättre att använda sig av rut-avdraget för att få ner priset. Du kan läsa mer om flytt på denna sida: flyttfirmatäby.se