Om

Vi har lång erfarenhet av flyttbranschen och har genom åren skaffat oss ovärderliga kunskaper om hur man flyttar på ett säkert och effektivt sätt. Det är kunskap som vi gärna delar med oss av.

Hur kan man flytta utan problem? Vi ska visa hur du genom god planering kan komma att få en enklare resa och där du genom att lägga dig steget före också kan se tillbaka på ett lyckad projekt.

Planering är nyckeln. Tyvärr så ser man att många brister sker just där. Folk i allmänhet verkar tro att mycket som ska göras i samband med en flytt är av den karaktären att det löser sig utan ansträngning. Så är inte fallet. Man måste ordna med bil, man måste se till att man organiserar hjälp, man måste packa alla sina saker – i stabila kartonger – och man måste se till att allting emballeras och packas på ett säkert sätt i flyttbilen. Det finns inget värre än att hjälpa en vän att flytta och där vännen i fråga inte förberett någonting. Sker detta så ska man egentligen vända på klacken och hitta ett roligare sätt att spendera lördagsmorgonen på.

Att ta professionell hjälp med en flytt är alltid ett alternativ. Men, är det verkligen säkert? Vi ska gå igenom hur man ska tänka för att hitta rätt flyttfirma. Tyvärr så finns det en väldigt varierande kvalitet mellan olika företag. Vissa erbjuder överlägsen kvalitet – andra är extremt dåliga. Det senare lär tyvärr öka nu när Rut-avdraget även går att använda för flytthjälp. Vi ska ge ledtrådar om hur du gör ett säkrare val.

En flytt är även naprapatens våta dröm. Hur lyfter man tunga saker utan att skada sig – och hur tar man bort prestigen från flytten? Många – i synnerhet män – vill visa sig på styva linan och lyfta så tungt som möjligt. Det ger sällan någon belöning utan det leder istället – tyvärr – ofta till stora problem med exempelvis knä och rygg. Vi ska ge enkla, handfasta tips om ergonomi och tunga lyft. Vi ska även tipsa om hjälpmedel som underlättar. Kort sagt: vill du veta mer om hur du ska flytta på bästa möjliga sätt så har du kommit till rätt sida. Välkommen!