Pianoflytt Stockholm – frågor och svar

Har du ett piano som ska flyttas i Stockholm? Att flytta större möbler och större pjäser är något som kräver kunskap och erfarenhet. Väljer du själv att genomföra en pianoflytt i Stockholm så tar du risker i att dels skada själva pianot – men även dig själv och de som hjälper dig att bära.

Att anlita en flyttfirma för en pianoflytt i Stockholm är A och O för att få den smidigast möjliga lösningen, men det handlar också om att hitta rätt företag. Här nedan tänkte vi går igenom några vanliga frågor om pianoflytt i Stockholm och genom att svara på dessa också ge dig lite mer kött på benen inför din flytt av ditt kära instrument.

Kan jag anlita vilken flyttfirma som helst för en pianoflytt i Stockholm?

Nej, du bör välja en flyttfirma som specialiserat sig på tunga flyttar i allmänhet och uttalat då på just en pianoflytt. Det handlar om mer än att bara bära – det handlar om en känslig pjäs som lätt går sönder. Minsta stöt mot exempelvis en vägg kan skada instrumentet bortom räddning. Du ska inte välja en vanlig flyttfirma.

Vad ska jag själv göra?

Se först och främst till att öppna för en dialog med den flyttfirma du anlitar för din pianoflytt i Stockholm. Vissa gör hembesök innan flytten, andra vill ha så utförlig information av dig som möjligt. Hur många trappor, finns det hiss, hur stort är pianot? Ju mer du delger företaget, desto säkrare blir din pianoflytt.

Hur hittar jag rätt företag för min pianoflytt i Stockholm?

Referenser är otroligt viktiga. Du måste se till att få nummer till tidigare kunder och ringa upp dessa för att säkerställa kvalitet. Finns det inga referenser så är det du som tar en onödig risk. Se även till att det finns försäkring hos företaget du anlitar. Om olyckan är framme så ska du också bli ersatt. Det är viktigt.