Kan jag jobba på en flyttfirma på Södermalm?

Att jobba på en flyttfirma innebär att det kommr att ställas vissa fysiska krav på den anställde och detta är ju också ganska naturligt om man tänker efter. Det handlar ju trots allt om en hel del tunga lyft av möbler som ska bäras från en bostad till en annan och där det dessutom finns en tidspress att ta hänsyn till. Man måste alltså även vara ganska stresstålig för att klara av det tunga jobbet på en flyttfirma och detta oavsett var i Sverige denna verksamhet äger rum.

Att addera till de två ovanstående kraven så måset man även – i vissa fall – ha ett körkort då dessa möbler ju måste flyttas via bil. Ofta jobbar man dock i lag om två- eller tre personer på en flyttfirma och då räcker det ju i många fall att en av dessa har ett giltigt körkort. Man ska även vara medveten om att ett jobb på en flyttfirma innebär att uppdragen ser annorlunda ut beroende på vilken stad man jobbar i och om vi här gör en liten jämförelse mellan en flyttfirma på Södermalm i Stockholm mot en motsvarande i exempelvis Mora så ska vi visa lite på skillnaderna dem emellan.

Om vi börjar med Södermalm och ett jobb på en flyttfirma där så kan man direkt se att detta arbete kommer att bli jobbigare än vad arbetet på en flyttfirma i Mora kommer att vara och här är anledningen att husen ser ut som de gör. Tar man Mora som exempel så handlar det där mestadels om villor och mindre hus och vid lägenhetsflyttar där så kommer dessa att vara betydligt lättillgängligare än vad lägenheterna på Södermalm kommer att vara.

En flyttfirma på Södermalm jobbar hårdare

Med lättillgängligare menar vi här att lägenheterna på Södermalm ofta ligger högre upp, har smalare passager, fler trappor samt – i och med att de är äldre – också är betydligtträngre än vad de är i Mora. Att arbeta på en flyttfirma på Södermalm blir alltså betydligt tuffare då det hela egentligen handlar om att lösa ett pussel för att ta sig ut med möblerna i behåll och utan att skada dessa mot väggar eller annat. Naturligtvis har man som arbetande på en flyttfirma på Södermalm vissa hjälpmedel att tillgå i form av liftar och annat – det finns ju vissa objekt som är omöjliga att flytta annars – men generellt sätt så får man klara sig på ren muskelkraft.

Känner man att detta är ett tilltalande val av yrke så ska man veta att det innebär en stor frihet att jobba just på en flyttfirma. Du genomför ett jobb där du tillsammans med dina arbetskamrater löser en uppgift, åker vidare och ju snabbare ni är klara – desto snabbare får ni också sluta. Dessutom är ett jobb på en flyttfirma ganska välbetalt om amns er till den ringa utbildning som krävs och detta oavsett om den ligger på Södermalm i Stokcholm eller i Mora. Det är alltså ett perfekt yrke för exempelvis unga män som vill in på arbetsmarknaden.