Det finns massor av lediga jobb i bussbranschen!

Då allt fler svenskar väljer att ta bussen samtidigt som en stor del av dagens bussförare går i pension – är bristen på bussförare stor och kommer så vara ett tag framöver. Men det innebär å andra sidan att det är lätt för bussförare att få jobb. Visste du förresten att karriärmöjligheterna för en bussförare är många?

Karriärmöjligheter för en bussförare

Trots att många av bussförarna gärna kör buss hellre än att göra “karriär” finns mängder av spännande möjligheter för den som är bussförare.
Men många av dem som lämnar ratten för andra utmaningar längtar tillbaka till föraryrket och varför välja om man känner så – det brukar gå alldeles utmärkt att kombinera att köra med andra tjänster.
Gå till sidan om karriärvägar.

Så här gör du som vill arbeta som bussförare

För dig som redan är utbildad bussförare med giltigt YKB finns tjänster via länken nedan samt direkt till några av de större bussföretagens lediga tjänster.
Vill du utbilda dig till bussförare finns flera olika sätt att gå till väga. Hur du gör kan du läsa mer om här.

Välkommen till en bransch med en ljus framtid!

 

Lediga tjänster
Här hittar du Arbetsförmedlingens lediga tjänster i bussbranschen.

 Keolis

Keolis är ett av Europas ledande kollektivtrafikföretag. Genom lokalt anpassad och hållbar stadstrafik skapar vi värde för våra resenärer, samhället och våra ägare.

 Lediga jobb på Keolis

 Logga Bergkvarabuss

 Bergkvara buss

Bergkvarabussgruppen är Sveriges största privatägda bussföretag med en modern fordonspark bestående av drygt 1000 högklassiga fordon.
Bergkvarabuss verkar över hela Europa och och har 27 egna depåer från Stockholm i norr till Trelleborg i söder samt i Hamburg och Köpenhamn.

Lediga jobb på Bergkvarabuss

 Arriva corporate logo

 Arriva

Arriva etablerade sig på den svenska marknaden 1999. Idag är vi ca 4.500 anställda. Vårt huvudkontor ligger vid Liljeholmen i Stockholm och vi är en del av Europas största koncern för persontrafik – Deutsche Bahn. Årligen kommer vi att hjälpa 170 miljoner passagerare att nå sina resmål. Vi sätter våra kunder i centrum genom stil, säkerhet och service som medverkar till att ännu fler reser kollektivt. Vi hoppas att du vill vara med på vår resa!

Lediga jobb på Arriva

 Utskrift

Nobina

Nobina gör resandet enklare och vänligare för över en miljon människor dagligen. Vår framgång skapar ett bättre samhälle i form av ökad rörlighet, minskad miljöbelastning och lägre samhällskostnader. Vi kör trafiken på 16 områden i Sverige, från Sundsvall i norr till Malmö i söder. Som Sveriges största bussföretag kan vi erbjuda många spännande jobb och intressanta möjligheter till vidareutbildning. Vill du vara med och förenkla våra kunders vardagsresor?

Lediga jobb på Nobina

nettbuss-logga-bla-botten

Nettbuss

Nettbuss är Nordens näst största bussbolag, med verksamhet i Norge och Sverige. Vår historia går så långt tillbaka som till 1925.

Lediga jobb på Nettbuss

Logo_transdev_SWE_2

Transdev

Transdev är operatör inom persontrafik och driver upphandlad och kommersiell trafik från Haparanda i norr till Österlen i söder.

Lediga jobb på Transdev.

 

Björks & Byberg

Björks & Byberg-gruppen utvecklar, leverera och marknadsför attraktiva buss- och resetjänster. Vi finns representerade från Västerbotten i norr till Östergötland i söder och har tillsammans närmare 2000 medarbetare och en flotta om 1000 fordon.

Lediga Jobb på Björks & Byberg